Sunday, January 16, 2011

16.01.2011 - Macuto



Hommikul õnnestus mul magada kella 12ni. See oli omaette saavutus, sest ajavahe andis ennast tunda. Pakkisin vaikselt asjad kokku ja kella 14.00 paiku asusin taas teele lennujaama suunas, et Taunole vastu minna. Jätsin oma võõrustajaga hüvasti ja vinnasin seljakoti selga, et liikuda lähima metroopeatuse poole. Teel võtsin endale ühe piruka Jamon ja Chieso –ga, mis siis on singi ja juustuga. Hinnaks 9 bolivari ja kõhetäite mõttes päris mõnus. Nad kutsuvad siin suuremaid pirukaid small lunch’ideks, mis on täitsa õige nimi ka – midagi hommikusöögi ja lõuna vahepealset.

Seekord oli tee juba tuttav ning liiklust oli vähe, seega jõudsin lennujaama tunniga, tulles läks mul 2,5 tundi. Sättisin ennast ilusti ootama ja avastasin, et lennujaamas on wifi täitsa olemas. Kui Tauno lõpuks lennukilt tuli, siis hakkasid teda korraga ründama erinevad rahavahetajad (mind küll niimoodi ei rünnanud, äkki ta nägi nii välja, nagu tal oleks rohkem raha vms). Igal juhul otsustasime, et lennujaamas pole küll mingit mõtet vahetada. Muide, Frankfurdi lennul oli olnud veel mingi 16 eestlast :)

Võtsime ametliku takso (saad lennujaamast n-ö tšeki fikseeritud hinnaga) Macutosse, mis on väike linn rannikul umbes 20 minutit lennujaamast (takso oli 90 bolivari). Majutuskohaks valisime Lonely Planeti (LP) järgi Hotel Plazamar’i (150 bolivari tuba), mille toad ei olnud küll suurem asi (ilma aknata, aga samas sooja vett oli). Seejärel otsustasime jalutada natukene kohalikul promenaadil, mis kujutas endast palju pisikesi kioskeid, mõned tantsubaarid, kus kohalikud salsatasid, prügi täis rannariba ja rohkelt kohalikke. Kasse oli ka, kohe palju. Mitte ühtegi turisti siin küll ei olnud, ega poldud ka väga nähtud ilmselt.

Võtsime ühes baaris mõned õlled (10 bolivari 0,3 õlu) ja sujuvalt otsustasime ka samas kohas õhtust süüa. Söögiks paneeritud krevetid (õlis küpsetatud) koos friikartulitega. Ei olnud just eriline kulinaarne saavutus, aga kõhtu täitis (kahele 88 bolivari). Üldiselt tundub, et tipi nad kohe panevad arvele juurde, selleks on üldiselt 10 % (eraldi tuuakse välja).

Kohalikust putka moodi baarist sai aga õlut lausa 5,5 bolivari eest. Õlu, nimetusega Polar, on muide väga hea, seda nad teha oskavad.

No comments:

Post a Comment