Sunday, January 23, 2011

23.01.2011 - rannapäev

Peaks olema vist pühapäev, seega on avatud veel vähem kohti kui tavaliselt. Isegi paar turistidele suunatud putkat on kinni ja restoranid on mitmes kohas avatud tunni või kaks vähem.

Alustame seekord hommikut rannaga, mulle tundub, et ma olen ikka kole valge, seega määrin ennast 20-se kaitsekreemiga sisse ja vean rannatooli hoolega päikese kätte. Rand on suunaga itta, seega võiks eeldada, et kella kümnest hommikul paistab päike ilusti merelt. Reaalselt on päike aga otse peakohal ja lisaks päikesevarjule takistab päikese randa jõudmist ka palmimeri. Mul igal juhul õnnestub siiski saada koht päikese käes eesmärgiga pruunistuda.

Lained on natukene väiksemad kui varem, kuid sügavamale minnes (noh nabani), löövad lained ikka ilusti üle pea. Rannast tulles selgub, et olen suutnud ära kõrvetada ühe päikesepoolse käe. Natukene hiljem selgub ka, et ülejäänud keha on natukene punakates toonides (kuid mitte tapvalt roosa). Teen järelduse, et 20 faktor päikese käes lõputult ei kaitse.

Külmkapist leian sellise mõnusa liitrise kannu, kuhu sisse saab Cuba Libret teha. Mõeldud – tehtud.

Ega sellistest puhkusepäevadest väga kirjutada midagi ei olegi, lihtsalt selline, n-ö tšill.

Õhtust sööme seekord hotelli vastas asuvas restoranis La Vela. Pakutakse suurt paellat, riisi liha ja mereandidega. Päris hea. Kuigi võiks arvata, et sellisest suurest vaagnatäiest võiks söönuks saada 4, siis kahele näljase jaoks on täpselt paras. Ongi tegelikult jama, et kui hommikust süüa kell 8-9, siis lõunat võiks süüa alates 14.00st. Samas siis peaks õhtust sööma miski 19-20, aga selleks ajaks on kõik restoranid kinni. Seega ongi mõttekas ühendada lõuna- ja õhtusöök selliseks suureks vahepealseks söömaajaks.

Öösel hakkavad kõrvaltoas olevad itaallased metsikult lärmama. Väga tüütu – ma saan aru, et nad on lõpuks leidnud endale naissoost kaaslased, aga see ei ole põhjus ju miks kell 4 öösel niimoodi lällata.

Lisaks selle tuleb vinge padukas – lühiajaliselt, aga tugevalt.

No comments:

Post a Comment